top of page

Julelunsj? Prøv Cousins på Glasmagasinet.

Cousins ble født en sommer av en gründer som elsket is, og som ville få flyktninger i jobb...


Han koblet sammen ideen om arbeid til flyktninger med en smak for sandwichis som han hadde fått med seg fra et opphold i USA, og vipps var Sandwichbrothers en realitet. Alle isene deres er laget av førsteklasses økologiske råvarer med smaker inspirert av internasjonale kokker. Da de inkluderte kvinner, ble det i tillegg Sorbet sisters.


Denne sosiale entreprenøren fikk flere kontrakter med leveranser til festivaler ol.,- og etterhvert oppsto Cousins, som driver et internasjonalt kjøkken med vegetariske retter inspirert av smaker fra hele verden og nyere mattrender.


De har nå etablert seg i 3. etg. i Glasmagasinet, med iskremfabrikken vegg i vegg.


Cousins tilbyr 20 flyktninger fra 18-25 år lønnet jobb i seks måneder, inkludert norskkurs, med opplæring i cafe-og restaurantdrift. Bedriften drives etter markedsøkonomiske prinsipper, men mottar endel støtte fra samarbeidspartnere som Sparebankstiftelsen mfl. Lokalene har blitt redesignet og pusset opp ved hjelp av samarbeidspartnere, med fokus på gjenbruk.


Rasheed, Live og de andre i Cousins ønsker alle velkommen til lunsj og is mellom kl 10-18 hver dag, i Glasmagasinets åpningstider. Ta en tur innom da vel!


Comments


bottom of page